Здравйте, имам следния проблем, чистачките работят само на най-бързата степен, на другите две по-бавната и интервалите не тръгват въобще, като бутна лостчето нагоре, работят, но спират като го пусна веднага и чистачките застават примерно на средата на прозереца. Въпроса ми е от какво може да е това, да не е релето нещо залепнало и къде се намира с точност за да го проверя или ще е от нещо друго ? Колата е фейслифт
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с чистачките alfa 156
Collapse
X
-
Това често се получава когато чистачките са блокирани от сняг или лед и се даде на контакт когато са включени!Случвало ми се е два пъти ,като и двата пъти ги оправях с разглобяване на моторчето и почисване на пластините и пистите, като май имаше и нещо разместено в механизма!Само трябва да се внимава с механизма, тъй като може да се разместят позициите, но това може впоследствие да се корегира чрез раменете на чистачките!Сваляш ли механизма го почисти и смажи добре, тъй като най вероятно няма да има никъква грес по шарнирите!Last edited by stu; d.m.y г., 21:14.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеТова често се получава когато чистачките са блокирани от сняг или лед и се даде на контакт когато са включени!Случвало ми се е два пъти ,като и двата пъти ги оправях с разглобяване на моторчето и почисване на пластините и пистите, като май имаше и нещо разместено в механизма!Само трябва да се внимава с механизма, тъй като може да се разместят позициите, но това може впоследствие да се корегира чрез раменете на чистачките!Сваляш ли механизма го почисти и смажи добре, тъй като най вероятно няма да има никъква грес по шарнирите!Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеПрекрасни съвети за на пролет. Вън сега е -10 и аз лично не съветвам никой да пипа пластмаси без колата да е седяла минимум 12 часа някъде на закрито поне на +15Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеПрекрасни съвети за на пролет. Вън сега е -10 и аз лично не съветвам никой да пипа пластмаси без колата да е седяла минимум 12 часа някъде на закрито поне на +15
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеИ какво, да кара без чистачки ли?
А дали да си я ремонтира или не всеки си решава сам. Да си разкървави хубаво пръстите, докато се опитва даже да откачи буксата или да завие някое болтче си е до голяма степен въпрос на вкус.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеКолегата каза че най-бързата степен и ръчната му работят.
А дали да си я ремонтира или не всеки си решава сам. Да си разкървави хубаво пръстите, докато се опитва даже да откачи буксата или да завие някое болтче си е до голяма степен въпрос на вкус.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеТова често се получава когато чистачките са блокирани от сняг или лед и се даде на контакт когато са включени!Случвало ми се е два пъти ,като и двата пъти ги оправях с разглобяване на моторчето и почисване на пластините и пистите, като май имаше и нещо разместено в механизма!Само трябва да се внимава с механизма, тъй като може да се разместят позициите, но това може впоследствие да се корегира чрез раменете на чистачките!Сваляш ли механизма го почисти и смажи добре, тъй като най вероятно няма да има никъква грес по шарнирите!
Comment
-
Първоначално публикувано от bubcho.2 Покажи съобщениеБлагодаря за съвета, тия дни ще пробвам така както казваш работите, дано се оправи след почистването, а трудо ли се сваля или не е нищо особедно, да се настроя псехически 😂
Comment
-
Ето малко снимки,може да са ти от полза:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=89871
Като махнеш пластмасите ще видиш целия механизъм,моторетката обикновенно е покрита с едно черно като водобран. сваляш го и махаш моторчето.Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
Comment